Aromatyczne espresso czy spienione cappuccino? Kawa jaką lubisz może zostać przyrządzona na różne sposoby, ale zawsze pomocny będzie ekspres. Od najprostszych modeli, które po prostu zaparzają "małą czarną" po super wydajne kombajny, z młynkiem, automatycznym spienianiem mleka i wieloma innym przydatnymi funkcjami. Zobacz, które będą potrzebne Tobie i wybierz ekspres idealny dla siebie.

BEKO CEP5152B

BEKO CEP5152B

od 373,00 zł
w sklepach internetowych

Sprawdź ceny

  • Jeśli samodzielne przygotowywanie kawy sprawia Ci przyjemność, a dobre, aromatyczne espresso to coś, bez czego nie wyobrażasz sobie dnia, ekspres kolbowy będzie strzałem w dziesiątkę. Wybierz jakościowy sposób parzenia ulubionej kawy i poczuj się jak barista we własnym domu. Ciesz się nową jakością poranków, sprawiaj radość najbliższym i zachwycaj znajomych doskonałym smakiem domowej kawy.

CIŚNIENIE 15 BAR

  • To optymalne ciśnienie przepuszczania wody przez drobno zmieloną kawę znajdującą się w kolbie. Zapewnia idealną konsystencję oraz głębię smaku – czyli to, co najważniejsze w dobrym espresso.

DYSZA DO SPIENIANIA MLEKA

  • Latte, cappuccino, czy macchiato to kawy, przyrządzane na bazie espresso, a do ich przygotowania należy odpowiednio spienić mleko. Nic prostszego, gdy dysza wyposażona jest w regulację emisji pary, pozwalającą na pełną kontrolę procesu, a mleko nie rozpryskuje się i trafia wprost do filiżanki.

DWA WYMIENNE SITA

  • Dla większej wygody i oszczędności czasu, ekspres kolbowy wyposażony jest w dodatkowe, wymienne sito do przyrządzenia dwóch kaw jednocześnie. Oznacza to, że nie trzeba dwukrotnie mielić i odmierzać odpowiedniej porcji kawy, aby napić się espresso w towarzystwie bliskiej osoby. To pozwala także na jednorazowe czyszczenie ekspresu.

TRANSPARENTNY POJEMNIK NA WODĘ

  • Wygodny pojemnik o pojemności 10 filiżanek pozwala łatwo kontrolować poziom wody oraz bez problemu uzupełniać jej zapas.

INTUICYJNA OBSŁUGA

  • Choć ekspres kolbowy, to urządzenie na miarę profesjonalnego baristy, jego obsługa jest wyjątkowo prosta i intuicyjna. Wszystko ustawisz jednym pokrętłem, a zielona lub czerwona dioda poinformuje Cię o gotowości do pracy.

TACKA OCIEKOWA ZE STALI NIERDZEWNEJ

  • Ekspres wyposażony jest w tackę na pozostałości, którą wyczyścisz w kilka sekund – łatwo się wyjmuje i można ją myć w zmywarce.

PODGRZEWANIE FILIŻANEK

  • Aby wydobyć pełnię smaku i aromatu oraz odpowiednią konsystencję, espresso należy przyrządzać z wody o temperaturze 95°C oraz przelewać do lekko podgrzanej filiżanki. To pozwala zachować starannie wypracowane właściwości oraz osiągnąć satysfakcję z picia samodzielnie przygotowanej, doskonałej kawy.
  • Temperatura parzenia 95°C - idealna temperatura, aby wydobyć z kawy odpowiednie właściwości i nadać jej niepowtarzalny smak.
  • System spieniania mleka - przygotowanie cappuccino może być wyjątkowym doświadczeniem dzięki ręcznej regulacji spieniania mleka. Zrób kawę jak przystało na baristę.
  • Ciśnienie 15 bar - ciśnienie 15 bar to miara siły z jaką woda przepływa przez kawę, ma bezpośredni wpływ na smak, aromat i moc kawy.

Przeciwnicy

BEKO CEP5152B

BEKO CEP5152B

Rekomendacje

Opinie

  1. Znałem wczesniej , dlatego kupiłem.

    Opinie napisał(a) k...y dnia

  2. 👍👍👍

    Opinie napisał(a) Kinga dnia

  3. Za te pieniądze bardzo dobry

    Opinie napisał(a) m...i dnia


comments powered by Disqus